Proiecte europene

Proiect de schimb interscolar E+ KA229 - HERITAGE ACROSS EUROPEAN LANDSCAPES AND PEOPLES

2020-2023 - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava este partener al proiectului Erasmus+ HERITAGE ACROSS EUROPEAN LANDSCAPES AND PEOPLES - HAELP. Scoala coordonatoare este din Portugalia, iar partenerii: Romania, Germania, Polonia, Franta, Spania.
Pagina proiectului

Proiect de schimb interscolar E+ KA229 - CULTURAL AMBASSADORS ON THE GO!

2020-2023 - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava este partener al proiectului Erasmus+ CULTURAL AMBASSADORS ON THE GO!. Scoala coordonatoare este din Turcia, iar partenerii: Romania, Bulgaria, Portugalia, Italia, Macedonia.
Pagina proiectului

Proiect de mobilitate E+ in domeniul educatiei scolare EDUCATIE SI FORMARE EUROPEANA PENTRU CALITATE, TEHNICI INOVATIVE SI VALORIZARE (E.F.E.C.T.I.V.)

2019-2021 - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava este beneficiar al proiectului Erasmus+ "EDUCATIE SI FORMARE EUROPEANA PENTRU CALITATE, TEHNICI INOVATIVE SI VALORIZARE". Prin acest proiect 21 de cadre didactice vor participa la cursuri de formare europene, pentru a creste dimensiunea europeana a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentara si pentru a imbunatati rezultatele scolare ale elevilor.
Pagina proiectului

Proiect de schimb interscolar E+ KA229 MATHS IS ALL AROUND!

2019-2021 - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava este partener al proiectului Erasmus+ "MATHS IS ALL AROUND!". Scoala coordonatoare este din Polonia iar ceilalti parteneri din Bulgaria, Grecia, Romania.
Pagina proiectului

Proiect de parteneriat E+ KA2 STUDENTS' INTERNATIONAL KNOWLEDGE UNVEIL LOVELY AREAS - SIKULA

2017-2019 - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava este partener al proiectului de parteneriat Erasmus+ "STUDENTS' INTERNATIONAL KNOWLEDGE UNVEIL LOVELY AREAS" (SIKULA). Scoala coordonatoare este din Italia (Sicilia) iar ceilalti parteneri din Spania, Portugalia, Croatia. In proiect sunt implicati elevii de la profilul turism si alimentatie.
Pagina proiectului

Proiect Erasmus Plus de mobilitate de formare profesionala pentru elevi

2017-2018 - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava, prin intermediul asociatiei "O sansa pentru fiecare" Iasi, este partener/organizatie de trimitere in proiectul de mobilitate Erasmus+ pentru elevii de la profilul servicii/specializarea tehnician in turism si cei de la scoala profesionala brutar-patiser cu denumirea: TRIP - Program de internship in turism si alimentatie. 6 elevi de la turism si 5 de la scoala profesionala brutar-patiser vor avea oportunitatea de a participa la un stagiu de formare profesionala de 2 saptamani - in luna aprilie 2017 - in companii de profil din Lisabona, Portugalia. De asemenea 3 cadre didactice vor beneficia de un stagiu de formare profesionala de 5 zile, in luma mai 2018.
Pagina FB a proiectului

Proiect STEP - KA1 VET Erasmus Plus de mobilitate de formare profesionala pentru elevi

2016-2017 - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava este unicul beneficiar al proiectului de mobilitate Erasmus+ "Students Training through Erasmus Plus" (STEP) in care 45 de elevi (15 de la scoala profesionala MECANIC AUTO, 15 de la MECATRONICA si 15 de la ELECTRONICA AUTOMATIZARI) au avut oportunitatea de a participa la un stagiu de formare profesionala de 2 saptamani - in lunile martie-aprilie 2017 - in Germania, organizatia de primire fiind "VITALIS Betreuungsgesellschaft fur Modellprojekte mbH", Gut-Wehlitz, Leipzig/Schkeuditz, Germany.
Pagina proiectului Pagina Facebook

Proiect de parteneriat E+ KA2 COOPERATIVE INTERACTIVE LEARNING

2016-2018 - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava este partener al proiectului de parteneriat Erasmus+ "Cooperative Interactive Learning" (CIL). Scoala coordonatoare este din Slovacia iar celalalt partener din Italia. In proiect sunt implicati elevii de la profilul turism si alimentatie.
Pagina proiectului Pagina Facebook

Proiect Erasmus Plus de mobilitate de formare profesionala pentru elevi

2014-2016 - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava, prin intermediul asociatiei ASSED, este beneficiar al proiectului de mobilitate Erasmus+ pentru elevii de clasa a XI-a de la profilul electric si mecanic cu denumirea: COOPERARE EUROPEANA PENTRU IMBUNATATIREA COMPETENTELOR PROFESIONALE TEHNICE LA ELEVI, IN PROIECTAREA ASISTATA PE CALCULATOR 2D/3D CAD. In cadrul acestui proiect 4 elevi de la CTIA vor avea oportunitatea de a participa la un stagiu de formare profesionala de 2 saptamani - in luna mai 2015 - in Germania, organizatia de primire fiind "Alfatraining" Bildungszentrum e.k. Karlsruhe.
Pagina proiectului

Parteneriat multilateral Comenius

2013-2015 - Parteneriat Comenius Multilateral "Science Experiments on Renewable EnergieS", cu scoli din Franta, Italia, Turcia, Lituania si Olanda.
Pagina proiectului

Parteneriat bilateral Comenius

2007-2009 - Parteneriat Comenius Bilateral "The birth of money", cu liceul Salihni Sekine Evren Anadolu Lisesi din Turcia.
Pagina proiectului

Parteneriat Leonardo

2012-2014 Parteneriatul Leonardo INTEGRATION OF CULTURE AND HEALTH KNOWLEDGE INTO THE VOCATIONAL EDUCATION OF FOOD AND BEVERAGE, realizat in colaborare cu Turcia, Ungaria, Olanda, Polonia, Marea Britanie.
Cititi mai mult...
Pagina proiectului

Mobilitati Individuale Comenius

Mai multe cadre didactice ale liceului au beneficiat in perioada 2010-2013 de granturi Comenius pentru formare continua.
Hands-on Optics
Hands-on Universe, Europe!

Vizite pregatitoare

Intre 2010 si 2012 s-au efectuat doua vizite pregatitoare in vederea realizarii de noi proiecte multilaterale Comenius. Primul a fost respins iar al doilea,depus in februarie 2013 a fost aprobat.
Pagina ultimei vizite
Pagina primei vizite